Dr.MOZSE 1999

Home
Dr.MOZSE 2014
Dr.MOZSE 1999
Dr.MOZSE 1987
Ťešký wíno
Matěj a Mikeš
Matěj a Boris
Matěj duety
Matěj sám
Tour de Biére
Dr.MOZSE info
Návštěvní kniha

Návrat do diskrétní zóny Matějkovo.cz

Návrat na základní veřejnou stránku Matějkovo.cz

Download my music products

DEMO 1999

ale nahrávka vznikla již v listopadu 1998 během jednoho víkendu na chatě v městečku Pecka.

Užili jsme si při tom spoustu legrace a je to naše jediná nahrávka ve studiové kvalitě.

Krajina

Tuhle věc jsem původně napsal pro film o závodu Tour de Biére, kdy jsem z jízdního kola během závodu viděl nádherné kousky krajiny Českého ráje.

Klavíry

Představte si, jak po ulici kolem hospody běží sto tisíc klavírů, zrovna když tam pijete pivo. Píseň, kterou původně hrála kapela Udatný tvaroh na koleji matematicko-fyzikální fakulty Větrník v Praze na Petřinách. Původní verzi složil Tomáš Rajtr, já jsem ji upravil pro potřeby Dr.MOZSE.

Hlavně

Hlavně nablejskaný hlavně. Tuhle slovní hříčku jsem poprvé slyšel v posluchárně strojní fakulty ČVUT v Dejvicích a natolik mě zaujala, že jsem si jejím prostřednictvím postěžoval na tehdejší vojenskou brannou povinnost.

Zvláštní moc

Léto má zvláštní moc. Tahle písnička je pro mě a pro kapelu Dr.MOZSE něco jako Yesterday pro Beatles. Osudová, nepřekonaná a naprosto jednoduchá. Vzpomínám v ní na Lucku Bártovou z Lenory, se kterou jsem v r. 1985 strávil krásné chvíle v kempu v Dřevěnicích. Ona tuhle věc nikdy neslyšela. Od svých osmnácti jsem nic lepšího už nenapsal. Na tuto píseň volně navazují skladby Zvláštní nemoc, Zvláštní pomoc a Zvláštní bezmoc. Melodie této písně inspirovala kapelu Chinaski k jejich skladbě Mladá garda.

Na ex

Tahle píseň je o holce, která neuměla pít. Skladba se dostala do tohoto úzkého výběru, ale nepovažuji ji za jednu z nejlepších. Moje bývalá žena Jitka tento výběr kritizovala a tvrdila, že máme spoustu lepších písniček, než jsou na této kompilaci.